Musik

 

Vi har tradition for at præsentere et temmelig bredt musikprogram på Himmelstormfestivalen. Både det vilde og det stille. Det alvorlige, det skæve og sjove. Det er afslapning og fordybelse og svedig dans natten lang. I år arbejder vi med temaet rødder og vi håber at i vil kunne fornemme røddernes tilstedeværelse i årets musik program.

Som altid vil Himmelstorms musikprogram være et kalejdoskop af genrer, stemninger og toner der både vil behage og udfordre dig.

Vi arbejder på årets lineup.. indtilvidere kan vi præsentere følgende:

Trolska Polska

foto af: Emma Engström

Trolde, vandnymfer, drillenisser, elverfolk… hvad er det egentlig der rør sig derude i skoven? Hvad enten vi tror på dem eller ej, så findes de jo et sted derinde i vores bevidsthed…

Trolska Polska er et eventyrligt orkester, som med medrivende melodier og glædesmittende energi tegner et fortryllende og festligt billede af et væld af skikkelser fra den nordiske myteverden.
Orkesteret består af en række talenter fra den dansk/svenske folk-scene, håndplukket af den danske multiinstrumentalist Martin Seeberg; modtager af DJBFAs hæderspris 2016 og kendt fra banebrydende projekter som bl.a. Sorten Muld, Instinkt, Valravn, Asynje og Virelai.

Den syv-trolde-store besætning udgør en hel lille troldesymfoni, der med et utal af spændende instrumenter vækker jætter, alfer, kanutter, sinkaduser og andet troldtøj til live gennem Seebergs iørefaldende melodier. Bered jer på en stærk oplevelse, når Trolska Polska tager jer med ud i myternes magiske univers – I vil ikke vende upåvirkede tilbage!

 

Trolle og Tormod
tt_slider1_pix01

Børnekoncerten i år er med duoen Trolle og Tormod. Trolle og Tormod spiller både reggae, gammeldags rock, og måske en jazz’er!

De  har skrevet en masse fede sange som I bliver både kloge og sunde af at lytte til. De handler om ting som bogstaver, tal, motion, fest, shampoo og en makrel der hedder Søren Jensen.

Vi lover at der bliver max gang i den når Trolle og Tormod spiller op til dans i børnehøjde.

Marc Facchini

Foto af Mads Ogstrup

Foto af Mads Ogstrup

Visesanger Marc Facchini og sangskriver Marc Facchini åbner årets himmelstorm. Marc Facchini, udgav i 2016 soloalbummet “Mørk Mandala” og hans sangunivers er underfundigt, magisk, kærlighedsfyldt og livsbekræftende.

Dagbladet Informations musikanmelder, Ralf Christensen, skriver således: ”Hos Facchini dirrer livet privat såvel som politisk i guitarkroppen, mens stemmelæberne genopfinder 70’ernes visesang. For det er her, i hans kød, i hans inkarnation af nedgriflede sange, som en strålende performer med rødder i fortiden og topskud i nutiden, at det hele giver mening. Et menneske ytrer sig og mener hvert et fucking ord. Så er det, at det er tid til at spidse ører.”

 

Ida Kudo

Foto af: Sophia Juliane Lydolph

Foto af: Sophia Juliane Lydolph

Ida Kudo er et mekka af asiatisk girl power, afrikansk live-percussion og elektroniske beat-stærke produktioner. Energien brager ud over scenekanten, når Ida Kudo forener ekstravagant og kommerciel pop i et originalt blend af østlig myte og urbane beats.

Unik og insisterende, i både produktion såvel som performance, vidner dansk-japanske Ida Kudo om en stærk kvindelige DIY-artists indtog på den elektroniske scene.

Altin Gün

Altın-Gün_analoog-klein
Altın Gün tilbyder et spændende mix af tyrkisk folk, psykedelisk funk og rock. Vi glæder os vildt meget til en svedig koncert og kædedans i sputnik.

Tulegur (Chi)

tulegur

Duoen Tulegurs  musik har rødder  i de Mongolske musik traditioner. Gruppens sange er et smukt og kraftfuldt mix af traditionel mongolsk musik, rock, strubesang og elektronske beats.
Vokalist og guitarist Gangzi har en klassisk musik uddannelse som operasanger. Men, efter at være hjemvendt til sin hjemby I indre Mongoliet efter flere år i Beijing, er han begyndt at udforske sit hjemlands musikrødder og den særlige mongolske strubesangs tradition “Khoomei”.

Med multiinstrumentalisten Harry Wang ved sin side har Gangzi udviklet Tulegurs lydunivers og de har haft stor succes i Kina og de senere år indtaget særligt New Zealand og Australien, hvor de har ligget nummer et på de nationale world music hitlister.
Vi er utroligt glade for at Tulegur lagt sin Europa-tour forbi Himmelstorm i 2017, og vi lover jer en fantastisk musik oplevelse med dybe rødder i  en helt særlig musikalsk kultur.

King Ayisoba(Gha)

king_Ayisoba_photo_jacob_crawfurdKing Ayisoba og hans band af afrikanske musikere spiller musik som var den trukket direkte op af vestafrikas jord.
King Ayisoba har udgivet 2 internationale plader og udkommer i marts 2017 med et helt nyt album “1000 can die”. albummet er produceret i Holland af Produceren Zea fra det Hollandske post-punk band the EX. Det makkerskab giver King Ayisoba en ny dimension
King Ayisoba er en stjerne I Ghana. Og vil helt sikkert blive modtaget som en stjerne på Himmelstormfestival 2017.

Ida Nielsen

Ida Nielsen v højttalere mindre

 

Ida Nielsen er gået hen og blevet lidt af en legende efter hun har været en fast bestandel af Princes liveband igennem 3 år. Hun har det senest år færdiggjort sit 3. soloalbum “turnitup”og til sommer gæster hun Himmelstorm festival med sit eget super groovy funkband. Der er dømt masser af bas og masser af dans i pilen når IDA skruer op for bassen på junglescenen.


Dawda Jobareth/Stefan Pasborg

pasborgjobarteh1280

En helt særlig fusion af musikkulturer venter Himmelstorms publikum når den Gambianske Kora spiller Dawda Jobareth og den danske jazztrommeslager Stefan Pasborg kommer til Himmelstorm til sommer.  Dawda Jobareth har tidligere bl.a. spillet med Pierre Dørge’s New Jungle Orchestra og  Moussa Diallo mens Stefan Pasborg har fingeren med i en lang række danske jazz projekter. Mest kendt er nok bandet Ibrahim Electric.
Glæd jer til en musikoplevelse hvor du helt sikkert ikke kan undgå at blive revet med af overdådige lydbilleder og groovy sammenspil mellem Kora og trommer.


The Reverend Peyton´s  big damn band (US)

bigdamnband

Det er ingen hemmelighed at vi de sidste 3 år har prøvet at få dette band til himmelstorm – og endelig lykkedes det.  Vi glæder os helt vildt meget til at se det amerikanske blues-folk band  “The Reverend Peyton´s big damn band” fyre den for vildt af på himmelstorm.


 Fribytterdrømme

Fribytterdrømme

Fribytterdrømme kommer til at lægge Himmelstorm ned med deres storladne, poetiske og meget forførende  syrerock med stærke  bånd til både The Doors, CV og Steppeulvene fremført med garagerock energi. Fribytterdrømme er helt klart  et af de aller bedste livenavne på den danske rockscene lige nu…. og det er de også til Himmelstorm den sidste weekend i juli 2017.