KUNST

Installationskunstnere og performance kunstnere

De senere år har vi i stigende grad haft besøg af spændende kunstnere af forskellige art, der alle har været med til gøre Himmelstorm til en endnu større æstetisk oplevelse. Igen i år vil festivalen emme af installations- og performancekunst.

LONE LARSEN KOEFOED/ LINNEA KOEFOED

Lone og Linnea, som til hverdag har kunsthåndværk butikken “kys og Knyt” i Hundested, har trykt specielle Opsangsfaner. Festivalen vil prydes af disse og opildne til handling.

DE VIGTIGESTE TING I VERDEN

Ilon Lodewijks / Regine Rosenquist inviterer os med i et live spil mellem mennesker og ting.

TROMLEORKESTRET v. Sofie Hjort Schausen & Hjalte Bested Møller

Tromleorkestret spiller psykedelisk tønde-orgelmusik på et selvkonstrueret mekanisk og højteknologisk lirekasse. Lyden fra maskinen manipuleres trådløst med et par lydmagiske trickhandsker.

MALTE KLAGENBERG

Malte er med igen i år og siger om sit projekt: udvalgte planter og insekter fra Danmarks “rødliste” (udrydningstruede), skraveres på neongrønne plexiglas og sættes i rammer, som bevæger sig i vinden. Tegningerne er endvidere transperante således at man kan se andre tegninger igennem, en understregning af at disse planter og insekter indgår i et fint balanceret økosystem og hvis dele af systemet forsvinder, så ryger andre dele med i faldet. Værket er således en opsang til os alle om at værne om biodiversitet.

MONICA ROSENVILLE / THORA FINNSDOTTÍR

Monica og Thora vil være at finde på pladsen igen i år. En oversized opsangs mund du kan gå igennem og lade dig inspirere til din egen opsang som du derefter kan fremsige på mundens tunge der er designet som delvis tale og liggestol. Monica og Thora skaber både smuk installation på pladsen og men også udsmykningen i Gøglerteltet og Deres smukke farverige søjler fra sidste år vil være at finde i en nye varianter. Glæd jer!

CATRINE HAGBANG

Catrine er med for første gang på Himmelstorm men en rutineret kunstner. Hun arbejder her primært i genbrugs materialer og på årets himmelstorm kommer hun med “råbofonen. Det handler om at bruge stemmen og ørerne – være sammen eller helt alene.


Sune Stendal

– Snedkermesteren, sætter selvfølgelig sin steam-punk / vindmøllekunst op ved indgangen til festivalen.


UDSMYKNING AF INDGANGEN TIL HIMMELSTORM

 

 


UDSMYKNING AF SPUTNIK

 


TORUP DOKBY

Simon Hebeltoft Hansen & Ilon Lodewijks præsenter dokumentarfilm i DOKBY campingvognen.

Find vejen tværs gennem hækken, for enden af den røde løber og skift dit perspektiv med 8. minutters “opløft ende” minidokumentar. i Torup Dokbys camping biograf.