OPTRÆDEN

Der er meget mere end musik på himmelstorm – og vi glæder os til at præsentere forestillinger med dans, stand-up, nycirkus, DJ´s, teater og musik.

FREDAG

KL. 16:00 PÅ GØGLERSCENEN

Det halve barn

DET HALVE BARN er en forestilling der blander storytelling og dans. I den afrikanske overgangsmyte”Det Halve Barn” bliver et barn født halvt, og efter med frustration at konstatere at han ikke passer ind, tager barnet ud i verden for at finde sin anden halvdel og svaret på hvem han er.

Det Halve Barn – et intimt møde mellem nutidens gadedansekultur og en mundtlig fortællertradition, som går tilbage til kulturens fødsel.

Forestillingens bevægelsesmønster er en dualistisk samtale mellem kropsdele: I separerede ryk, eller i modsatrettede mønstre, bevæger dansen sig i denne dialogiske form med sig selv. Illusionistiske danseteknikker åbner op for fantasien og det mytiske univers mellem sprog og bevægelse, som fletter sig ind og ud mellem hinanden som en flod i et landskab.

Med inspiration fra hiphop, afrikanske rytmer og folkemusik har komponisterne Adrian Cadan og Frej Volander skabt og indspillet det auditive landskab, som dansen og fortællingen fletter sig ind og ud af.

Historien danses og fortælles af Amund L. Bentsen (Streching Roots)
(efter forestillingen vil der være en times workshop)

KL. 17:30 PÅ NYCIRKUSPLADSEN

Tango opvisning og workshop v. Kristian og Eliana

For første gang nogensinde har vi tango på himmelstorm. Kom og vær med når Kristian Andersen fra Total Tango og partner Eliana tager jer med ind i den argentinske tangos verden. Og oplev de to i et enestående tango-show – fredag aften på nycirkus-pladsen.

KL. 19:45 PÅ GØGLERSCENEN

Okidok

Den belgiske nycirkus duo kommer til himmelstorm med deres klovenoptræden Slips Inside. Oplev de to belgiske klovne udfolde deres talenter med minimal brug af rekvisitter og maksimal brug af krop og mimik – i et fantastisk show fredag aften på gøglerscenen.

LØRDAG

KL. 10:00 I PILEN

Pilekoncerter: Sudha, Andrea Placencio og Forró de bicicleta duo

Igen i år vil vi lørdag morgen byde på 3 intimkoncerter i vores grønne pileområde. Koncerterne starter kl. 10:00 (se for skiltning for mødested) og er af 30 min varighed pr. stk – publikum vil blive guidet fra koncert til koncert. I år vil vi høre fantastiske kvindelige kunstnere, som helt sikkert vil have en snert af opsang i sig:

10:00: Sudha

Sudha har gennem de sidste 15 år positioneret sig som et af de helt store navne indenfor spirituel verdensmusik. I år har hun indledt et duo-samarbejde med multi-instrumentalisten Thomas Thor, hvor repertoiret af mantra’er og spirituelle sange er udvidet med udvalgte engelske og danske sange. Ved Pilekoncerten lørdag morgen, vil der blive mulighed for at synge/chante med eller for bare at lægge sig i græsset, lukke øjnene og nyde den blide og helende musik.

10:30: Andrea Placencio

Andrea er en chilensk sangerinde, som synger latinamerikanske protestsange/ politiske sange oversat til dansk, bl.a. Victor Jara; Violeta Parra  og Daniel Vigletti.

11:00: Forró de bicicleta duo

Forró de Bicicleta spiller svingende Brasiliansk Forró og blander de nordiske klange fra den folkede violin og elementer fra jazzen med svingende brasilianske rytmer.

 

KL. 11:30 PÅ SPUTNIK

Yoga og lydrejse V. Karina Helsted Moe og Søren Frieboe

Vær med til en anderledes yogatime, hvor vi kombinerer åndedræt og blide stræk guidet af Karina til Sørens stemme og instrumenter fra hele verden. Du vil opleve hvordan lyden og yogaen åbner til dybere niveauer i kroppens 7 energicentre.

Karina Helsted Moe er ejer af Dyssekilde Yogacenter. Hun er uddannet psykoterapeut MPF, yogalærer, fysioterapeut & åndedrætsterapeut. Søren Frieboe er sanger, musiker, underviser og komponist, og har arbejdet med selvudvikling, meditation og lydhealing siden 1990

KL. 14:00 PÅ SPUTNIK

Martin Nørgaard

Martin debuterede allerede som 18-årig og har sidenhen fået etableret sig, som et af de største navne på den danske stand-up og comedy scene, hvor han jævnligt optræder på de bedste stand-up steder i landet. Han er alsidig, samfundskritisk og eftertænksom, hvilket har ført ham til stor anerkendelse for både hans solo shows og comedy tours.

Udover det er Martin især kendt for satireprogrammet “Netfix” på TV2 Zulu, men også fra optrædener til Comedy Aid, Comedy Gallaen, og ikke mindst podcast succesen “Det Dystre Skæg”, sammen med vennen og kollegaen Elias Ehlers.

Martin  var nomineret til Talentprisen ved “Zulu Comedy Galla” i 2013 og vandt den i 2014. I 2017 var Martin aktuel med sit første one man show, “Indebrændt”, som gav et befriende, sjovt og selvreflekterende bud på, om verden er helt brændt af eller om Martin selv bare er helt indebrændt.

KL. 14:30 PÅ GØGLERSCENEN

Karl Stets


Karl Stets er reb-charmør, knudedomptør og cirkusmagiker i ét, og i stand til at tryllebinde en hel sal, voksne som børn, alene med sin karismatiske tilstedeværelse. Som en naiv klovn trådt ud af en horrorfilm; gådefuld, besnærende og aldeles utilregnelig.

Han kommer på himmelstorm med showet “Cuerdo”, hvor han er fakiren med den foruroligende fascination af musefælder. Han er domptøren, der mestrer kunsten at tæmme reb. Og han er linedanseren, der forvandler en traditionel disciplin til magisk cirkuspoesi. Sær, mystisk og besættende underholdning for hele familien.

KL. 18:30 PÅ NYCIRKUSPLADSEN

Company Soon

To sublime cirkusartister. De bedste venner og de største konkurrenter. Indædt kæmper de om at være bedst, hurtigst, stærkest. De konkurrerer til sidste sveddråbe og driver hinanden til vanvid.

GREGARIOUS er et vidunderligt anti-heroisk studie af den menneskelige side af sport – midt mellem konkurrence og broderskab. Holdånd over for rivaliseren. På engelsk er ’gregarious’ en betegnelse for dyr og mennesker, der har det bedst i flok. Og på spansk er ’gregario’ en vandbærer – en hjælper, der må ofre sig selv for at føre sin holdkaptajn til sejr i landevejscykling.

Med udgangspunkt i deres eget venskab og partnerskab har de to artister skabt en nycirkus-perle sprængfuld af charme, energi og sprudlende humor. Med absolut overlegen fysik, spektakulære optrin og vittigt bid sætter de den menneskelige natur på spidsen og får os til at genkende og grine af os selv.

SØNDAG

KL. 11:00 PÅ NYCIRKUSPLADSEN

 

Cie Krak

Klovnen Raphael kan godt lide, når alt går fuldstændigt efter planen. Men det gør det desværre ikke altid, og så må han forsøge at overbevise publikum om, at han er i fuld kontrol. En poetisk, klovneforestilling for alle aldre.

Cie Krak blev etableret i 2008 af Els Degryse og Dieter Missiaen. De har blandt andet spillet for gadebørn rundt om i verden. Med årene har fokus udviklet sig hen mod cirkusforestillinger. Cie Krak spiller nonverbale og visuelle forestillinger der altid er fast garant for klovneri, humor og herligt cirkus.

 

BEGGE DAGE

 

POP-OP-SANG med Maria Sita, Thomas Thor & Co

Vær med til fællessang når Maria Sita og Thomas Thor spiller op til fællessang rund omkring på pladsen.

 

DJ´s i barteltet

Som vi plejer, vil vi have fede DJ´s i barteltet, det er dem, som holder nattefesten kørende og vi lover at det bliver en fest!

I år kan vi præsentere:
Fredag: DJ Benja, Dj Nannalicious og Martin Dejean
Lørdag: DJ Sacha, Dj Muchacho and friends.