Musik

 

Som altid vil Himmelstorms musikprogram være et kalejdoskop af genrer, stemninger og toner, der både vil behage og udfordre dig. Både det vilde og det stille. Det alvorlige, det skæve og sjove. Det er afslapning og fordybelse og svedig dans natten lang. I år forsøger vi at være lidt “på tværs”, og det håber vi også I vil kunne fornemme i musikprogrammet. Vi arbejder på årets line-up. Indtilvidere kan vi præsentere følgende:

PILEKONCERTER

I år har vi 2 fede akustiske koncerter lørdag morgen i pilen er: Simon Hansen og Nora Dalum.

Simon Hansen

Simon Hansen udgav i 2016 debut Ep´en Things You Cannot Kill. Det er hovedsagligt sangene fra denne plade der fremføres i pilen lørdag morgen. Som på indspilningerne er Maria Jørgensen med på kor. Inspireret af nutidige americana og indiefolk bands som Iron and Wine og Phosphorecent tager musikken afsæt i enkle melankolske melodier og et kantet væv af folkguitar og vokal.

Nora Dalum

Nora Dalum er en ung sangskriver og musiker med rødder i Halsnæs Lilleskole. Hun skriver om de indsigter, der opstår midt i ungdommens kaos. Teksterne er på dansk og både humoristisk direkte og dystert underspillede. Musikalsk er hun inspireret af sangskrivere som Suzanne Vega og Folkeklubben. Nora spiller sine sange i nær kontakt med publikum, mens hun putter skarp guitar og blød stemme på catchy melodier.

Marie-Louise Munck

“Moon Dogs er en slags kosmisk country-blues-folk i slowmotion, der kan minde om Low og Cowboy Junkies”, sådan skrev Ralf Christensen i Information da Marie-Louise Muncks album Moon Dogs udkom på DME d. 23. marts i år.

Marie-Louise Munck har gennem foråret spillet en række dobbeltkoncerter i Danmark med Vessel, og efter hendes smukke optræden på årets Spot Festival i maj, slutter hun sommeren af med at gæste Himmelstorm d. 29/7.

Live sidder Marie-Louise Munck ved klaveret, og synger sine sange med lige dele styrke og sårbarhed. Hendes optræden er bygget op omkring et lavmælt udtryk med fortællingerne i centrum, sammen med søster Camilla Munck (vokal og Korg) og Tanja Vesterbye Jessen (guitar).

 

Rebeca Ortega con Yolanda Almodóvar Cuarteto


Flamenco jazz direkte importeret fra Andalusien. Oplev vaskeægte flamenco musik og dans på sputnik lørdag eftermiddag og se om vi kan også vække “el duende” til live her i norden.

 

Bite the Bullet

Hvad ville der ske, hvis Jack White tog narko med Daft Punk og inviterede Tama Impala med på en streg? De patronbiddende hippierrockere i Bite The Bullet har måske svaret!

På gruppens tredje album bider halvfjerser-rockbandet kæben sammen og cutter deres riff-bårne retrolyd op med letantændelige beats og charmerende pophooks. Resultatet er et vildtvoksende og dansabelt bud på syrepop anno 2018. Muddertrommerne er stadig mørke og skramlede, men de Jack White-inspirerede guitarriffs er suppleret med vintage-synths, kolde rumklange og hook-fyldte omkvæd med højt til loftet. Vi glæder os til at gå amok med Bite the Bullet lørdag aften på himmelstorm.

 

Helt Off

I flere år har Himmelstorm prøvet at få Helt off til Himmelstorm og nu er det endeligt lykkedes.
Helt off er et Sveriges største roots-reggaeband Det skånske reggaeband består af musikere og producere Jens Resch (Chords) og Måns Asplund (M.O.N.S.)

Helt Off slog for alvor igennem i 2004 med nummeret “Babylonsjukan”, som var temanummeret til filmen af samme navn. Samme år udgav de debutalbummet ‘Helt Off’ som vandt både publikums og kritikernes hjerte.

Helt off sætter helt sikkert gang i festen på junglescenen lørdag aften og vi GLÆDER os!

 

Rest in Beats AFLYST

Rest In Beats er snørklet dansk poesi der hviler ovenpå levende, tektoniske, triphop beats. Duoen består af to legesyge sjæle. som er kendt for deres intense synergi på scenen og samspillet mellem de to har vakt begejstring på spillesteder og venues over det meste af Danmark.

Forsanger Rezwan Farmi’s ekspressive vokal og dragende, poetiske tekstunivers skaber, sammen med Sebastians leg med samplere, synthesizere og pladespillere, en intens og nærværende lyd, der til tider fører tankerne hen på triphop legender som Portishead eller danske Under Byen.

Rest in Beats er booket af vores tre skønne vicetalents, som valgte himmelstorm som deres case, i forbindelse med Musik Metropolens Vicetalents-projekt! 

Ida Wenøe, Lena Anderssen og Penny Police

Som en del af vores tema “på tværs” samler vi 3 skønne sangerinder og musikere – som vil forene folk, singer-songwriter og indiepop i en unik koncertoplevelse.

Ida Wenøe er en fornyer. En genopfinder af folk genren. Med fødderne solidt plantet i mulden fra 60´ernes blomsterbørn og navne som Joni Mitchell, Nick Drake og Neil Young, har hun alligevel fundet sin helt egen vej på skuldrene af traditionen. De danske rødder, højskolesangbogen og Carl Nielsen er tydelige aftryk, men Wenøe blander det hele på sin egen psykedeliske måde, og teksterne tør gå tæt på og samtidig udfordre strukturen i sproget. Live er hun kendt som en fremragende performer, og hun rammer sine lyttere hårdt og rent.

Lena Anderssen er blevet kaldt skræmmende ærlig og en dybfølt, poetisk melankoliker. Der er ingen tvivl om, at hun skriver sange fra de inderste sider af sig selv. Lena er historiefortæller, og den nødvendighed og tyngde, der gennemsyrer hendes tekster, komplimenteres på smukkeste vis i let tilgængelige melodier og lækre, håndspillede indie-pop produktioner. Resultatet er sange, der har fundet vej til hjerterne hos fans over hele verden, og til amerikanske serier som Scrubs, Fecility og Nikita.

Penny Police er et alias for den københavnske sanger og sangskriver Marie Fjeldsted, som har imponeret med hendes luftige stemme og alternative greb på popgenren. Hendes lyd er sjælfuld, drømmende indiepop båret af elektroniske elementer. Fjeldsted besidder en sjælden evne til at skrive sange, der kombinerer det komplicerede med det let tilgængelige. Hun skriver simpelt og ærligt med plads til både sårbarhed og styrke.Penny Police har erobret sin egen alternative pop-niche, hvor hun rummer både intimitet og energi i sin blanding af tradition og modernitet. Med hendes unikke og minimalistiske sound og ikke mindst hendes luftige og fortryllende vokal, rammer hun noget helt særligt, smukt og nærværende.

 Verdensmænd

Verdensmænd spiller alternativ, world-inspireret musik kombineret med hiphop og skønsang. Musikken byder på elementer fra bossa & samba, salsa, calypso, balkan, reggae, funk & disco. Man kan altid forvente legesyge tendenser og genre-mashups tilføjet et kilo skarp og humoristisk lyrik, når Verdensmænd går på scenen.

Bandets ultimative force er de dynamiske livesets, fra folkefest i mængden til tændte lightere under stjernehimlen: Så glæd jer til at Verdenmænd fyrer op under nattefesten lørdag aften.

 Aksglæde

af: Daniel Hjort

Bag kunstnernavnet Aksglæde står Jacob Aksglæde, der denne sommer tager et nyt og friskt band med på landevejen. Publikum kan forvente sig en koncert med kvalitetspop indrammet af Aksglædes ærlige og reflekterende tekstunivers, hvor man kan høre inspiration fra forbilleder som både C.V. Jørgensen, Thomas Helmig og Marie Key.

Aksglæde er igen topaktuel med singlen ’Kender Du Det’ som følger op på hittet ’Næste Sommer’, der blandt andet blev en af de mest afspillede sange på P4 i 2017.

Nexø

I tråd med temaet “på tværs”  har himmelstorm vaskeægte punk-rock på programmet. NEXØ opstod i efteråret 2017 som en reaktion på stigende ulighed, klimakrise, fake news og en politisk højredrejning i Danmark og mange andre lande. Musikken blev den ventil, der var et skrigende behov for.  Bandet består af tidligere og nuværende medlemmer fra Patchanka, Larica og Syreregn, hvor genrer som ska, reggae og syrerock stod øverst på dagsordenen:

Kristian Nielsen: Vokal
Jonas Lint: Bas og råb
Jakob Møller: Guitar og skrig
Alex Ferlini: Trommer og brøl

Nikoline

Den hårdtslående rapper, NIKOLINE, som i marts 2017 debuterede med det oprørske nummer “Tæsk til alle”, åbner årets festival og sparker gang i temaet: PÅ TVÆRS!

Efterfølgeren “Flertallet er dumme” har fået over 400.000 views på tværs af Youtube og Facebook, mange tusinder delinger, en politianmeldelse, forargede politikere og heftig debat om demokrati og ytringsfrihed i aviser og kommentarspor overalt på nettet.

På livefronten har NIKOLINE i årets løb væltet bl.a. Spot, Smukfest, Uhørt festival 2017 og Soundvenue presents: “Team Hurricane Afterparty” med sit hæsblæsende univers af hestehale-svingende burkadansere, LGBTQ-sex og rå energiudladninger.

Nikoline tager ytringsfriheden til sit maksimum i ransagelse af det danske demokrati og formår igennem sin musik at give folk et afløb.

 

 

Arp Frique

Arp Frique er et fuldstændig vanvittigt set-up fra Holland – som leverer den svedige fredagsfest på junglescenen med vildt, psykedelisk, tropisk afro-disco!

Manden bag Arp Frique er hollandske Niels Nieuborg (musiker, DJ og producer), som sammen med 8 musikere af forskellig oprindelse, udgør dette fantastiske orkester.

The Forbidden Orchestra

I en varm koncertforestilling binder de 5 fantastiske kvinder i The Forbidden Orchestra musikhistorie, musikkulturer, kønsnormer, ytringsfrihed, modstand og kærlighed til musik sammen. På instrumenter som har været eller er forbudte,  tabubelagte eller kontroversielle for kvinder at spille i deres hjemland skabes en forestilling af musikglæde og stærke beretninger, som går ud over alle grænser.
Medvirkende
Nadin al Khalidi – Irak/Sverige
Liliana Zavala – Argentina/Sverige 
Emilia Amper – Sverige
Simona Abdallah – Palæstina/Danmark
Sousou Cissoko – Senegal/ Sverige

 Blunt

BLUNT fra Århus spiller groovy hard-rock og svedig reggae i en unik, festlig blanding, der år efter år lander dem koncerter overalt på Danmarkskortet. I 2018 vågner BLUNT på fra sin 1½ lange pause, og tager så på en omfattende turné i hele landet i forbindelsen med udgivelsen af nyt materiale!

De Onde

De Onde er et splinternyt børneorkester der, som navnet antyder, er onde. Der er fuld fart over feltet når onde Tobias fyrer op under el-guitaren, eller når Torben spiller den onde bas. Og så er der Carl der er ond til at spille trommer og Peter som kan spille så højt på trompeten at det gør helt ondt. Glæd jer til en ond energifyldt koncert der kan få selv de sødeste små englebørn til at hoppe med på den onde bølge. Muhahahahahahaha…

De onde er:
Peter Marrot – trompet og vokal
Tobias Trier – guitar og vokal
Torben Westergaard – bas og vokal
Carl-Quist Møller – trommer og vokal

Sonja Hald

Drilsk, livskraftig, dansk indierock med vindskæve, finurlige tekster – bugnende med ordspil og referencer til både C.V. Jørgensen og Skaløe.

Sonja Hald udgav i 2017 deres andet album Klæk, De har turneret landet tyndt med Magtens Korridorer, Kim Larsen og folkeklubben og til sommer kommer de forbi Himmelstorm for at fortælle os, hvor skabet skal stå.

Sonja Hald er et byggeprojekt af en gruppe frie musikere fra det danske midtland. Musikkens tilblivelse sker gennem en serie af fortrolige besvangringer og indspilles i al hast for at bevare den friske aroma. Hvert et træben ildspåsættes i forsøget med den jordlige kontakt. Sonja Hald er som en anden jodhpurs stramtsiddende omkring underbenet på det gale Danmark.

Jonas Dahl: Sang,
Simon Bekker: Guitar,
Ole Holmgaard: Banjo & Keys,
Mikkel Christiansen: Trommer.
Jakob Retz Johansen: Bas.