KUNST

Installationskunstnere og performance kunstnere

De senere år har vi i stigende grad haft besøg af spændende kunstnere af forskellige art, der alle har været med til gøre Himmelstorm til en endnu større æstetisk oplevelse. Igen i år vil festivalen emme af installations- og performancekunst.

“Crucem-Sectioni” (tværsnit)

Værket består af 20 lukkede glasbeholdere. De indeholder hver især væske og tværsnit af forskellige materialer og objekter, som en konserveret samling af et naturhistorisk museion. I mørket vil solcellelamper lyse væsken op, med dens skjulte skatte og indhyller objekterne i et mytisk skær. Værket vil være spredt ud over det meste af festivalen, så tag din ven i hånden og gå tværs gennem buskadset og se om i kan finde alle 20.

Et værk af Malte Klagenberg, I samarbejde med Bjarke Gudmann Kyhn, Christina Sand og Alfred Fabricius Gundersen

Strenge på tværs (collective strings)

Karoline H. Larsen er en dansk kunstner, som siden 2005 har arbejdet lokalt og globalt med det hun kalder “Creative Actions”, hvor hun inddrager borgere i individuelle og kollektive kreative handlinger i det offentlige rum. Med Creative Actions – skaber hun offentlige rum, hvor folk kan teste sig, gøre erfaringer med selvudfoldelse og social genopdagelse i mødet med mine kunstinstallationer og performances, som er udviklet til at inddrage inviterede borgere og tilfældigt forbi-passerende.

Karoline H Larsen fortæller: “Jeg har udviklet Collective Strings som en måde for folk til fysisk at tegne og forme det offentlige rum i en fri bevægelighed, ved at trække farvede spor med snor på tværs imellem bystrukturer. Collective Strings begyndte med mit eget behov for at bevæge og udtrykke mig på nye måder. At drille min krop og sind ved at dreje mit hoved med en rulle snor for at begynde at lege i det offentlige rum. Jeg ønskede at stoppe med at tage det samme, men effektive rute fra A til B og finde glemte stier og nye spor i mit sind og krop, imens jeg bevægede mig gennem byen. Jeg var nysgerrig efter at opleve mig selv fra en ny vinkel, at åbne nye impulser inde i mig, og føle noget andet. Jeg var overbevist om at den eksperimentelle karakter af kunst var nødvendig for forandring og personlig udvikling. ” (Larsen 2008)

Tapefigurer på tværs v. Troels Lindebjerg

Gennem samskabende workshops vil vi gerne genere en mangfoldighed af ideer omkring det at være på tværs og repræsentere dem på festivalen som oplæg til refleksion hos den enkelte. Vi vil gå i direkte dialog med gæsterne gennem workshopforløb der bygger på en samskabende proces mellem kunstnere og workshopdeltagere. Der vil være en idégenereringsproces, hvor vi i fællesskab kommer frem til gode og sjove ideer der relatere sig til at være på tværs og til selve det fysiske rum på festivalen generelt.

For at samle alle disse forhåbentligt meget forskelligartede ideer vil vi give dem alle et fælles udtryk. På den måde vil vi forsøge at lade det vi bygger op være en repræsentation af ideer og tanker og ikke en egentlig direkte opførelse af dem og derved lade plads til refleksion og forhåbentligt dialog.

Vi vil give ideerne en direkte fysisk repræsentation. Det vil vi gøre ved at lave figurer af mennesker af pakketape. Ved først at vikle madfilm og derpå vikle pakketape om hele eller dele af en person kan man lave en figur af vedkommende. Ved at vælge en beskrivende stilling kan man kommunikere sit budskab og sin ide ud. Vi vil lege med at placere figurerne på festivals området så de giver et flot og sjovt æstetisk udtryk og samtidig understøtter den fortælling vi sammen med workshopdeltagerne vil have frem. 

Kælkebakken af Palle Krabbe

Legepilot, idrætslærer, musiker og kommentator i sporten Palle Krabbe har genopfundet kælkebakken – og den kommer på Himmelstorm i år. Giftfri polyethylen i metermål og en svensk bobslæde sikrer suset til børn og legebørn – så kom og prøv en kælketur i sommervarmen.


Thora Finnsdottir og Monica Rosenville

Igen i år har designer og installationskunstner Thora Finnsdottir og installationskunstner Monica Rosenville arbejdet sammen om at skabe værker til pladsen. Thora og Monica arbejder i genbrugsmaterialer og samlede ved slutningen af sidste festival bla. flamingokasser og tønder ind som i år indgår i deres store installationer. På den lokale genbrugsstation har det desuden været muligt at donerer sit plastikaffald til dem.

” for os er det vigtigt at tænke og arbejde bæredygtigt, desuden er det sjovt at vi på tværs af festivalsår har materialer med os og kan kigge tilbage på hvad de var sidste eller forrige år”.

Vi elsker at vores kunst kan bruges på tværs af aldre og skabe fællesskab , sæt jer i , op ad eller lig jer….. måske lidt på tværs?”


Malte Klagenberg-Jørgensen

Billedkunstner Malte Klagenberg-jørgensen er kunstneren, som står for udsmykning af indgangsparti og hegn.


Sune Stendal

Igen i år vil Snedkermester Sune Stendal, sætter sin steam-punk vindmølle-drage op ved indgangen af festivalen.


UDSMYKNING AF INDGANGEN TIL HIMMELSTORM

Hegnet ved indgangen til festivalpladsen er udsmykket af Alfred Fabricius Gundersen istedet for lokale Jon som der står i det trykte program.


UDSMYKNING AF SPUTNIK …

..er skabt af Krista Rosenkilde


TORUP DOKBY

Find vejen tværs gennem hækken, for enden af den røde løber og skift dit perspektiv med 8. minutters “opløft ende” minidokumentar. i Torup Dokbys camping biograf.